Recipe image

Vepřové koleno sous-vide připravené po bavorsku s bramborovo-křenovou kaší

Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)

Náklady na ingredience* : 0,00
Náklady na 1 porci* : 0,00
Uvedené ceny jsou bez DPH.

Spočítat prodejní náklady na jídlo

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Ingredience

Celkové náklady na ingredience:
Náklady na 1 porci*:
Součet složek jedné porce:

Příprava

Maso

  • Připravte slaný nálev – solanku, ponořte do něj maso a odložte do lednice na 24 hodin.
  • Kmín, jalovec, papriku a pepř zalijte olejem a rozmixujte na hladkou hmotu.
  • Potom osušené vepřové koleno potřete připravenou marinádou a vložte do vakuových nebo zip-sáčků.
  • Cibuli, mrkev, celer a česnek orestujte na pánvi, vychlaďte a přidejte ke kolenu.
  • Do sáčků přidejte také nové koření, bobkový list a směs na šťávu k masu. Zalijte pivem.
  • Vařte v páře v konvektomatu na teplotu 78 °C po dobu 15 hodin.

Bramborovo-křenová kaše

  • Na másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte křen a podlijte rostlinným krémem, vařte na mírném ohni cca 2 minuty.
  • Přilijte vodu, ohřejte na teplotu 85 °C a stáhněte z tepla.
  • Vsypte směs na bramborovou kaši, promíchejte a nechte minutu odstát. Poté krátce promíchejte v kaši.

Podávání

  • Koleno zavřené v sáčku ohřejte v horké vodě. Maso odceďte ze vzniklé šťávy a vložte do konvektomatu nebo grilu ohřáté minimálně na 180 °C.
  • Omáčku přeceďte, povařte na požadovanou konzistenci, ke konci přidejte máslo.
  • Podávejte s oblíbenou zeleninou.

Soubory cookies (a podobné metody) používáme ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku na našem webu. Soubory cookies vám umožňují využívat určité funkce, sdílení na sociálních sítích (pro Facebook, Instagram atd.) a přizpůsobovat zprávy a zobrazovat reklamy blízké vašim zájmům (na našich, ale i dalších stránkách). Pomáhají nám také pochopit, jak se náš web používá. Přečtěte si naše upozornění na soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookies.