Recipe image

Vepřové koleno sous-vide připravené po bavorsku s bramborovo-křenovou kaší

Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)

Náklady na ingredience* : 0,00
Náklady na 1 porci* : 0,00
Uvedené ceny jsou bez DPH.

Spočítat prodejní náklady na jídlo

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Ingredience

Celkové náklady na ingredience:
Náklady na 1 porci*:
Součet složek jedné porce:

Příprava

Maso

  • Připravte slaný nálev – solanku, ponořte do něj maso a odložte do lednice na 24 hodin.
  • Kmín, jalovec, papriku a pepř zalijte olejem a rozmixujte na hladkou hmotu.
  • Potom osušené vepřové koleno potřete připravenou marinádou a vložte do vakuových nebo zip-sáčků.
  • Cibuli, mrkev, celer a česnek orestujte na pánvi, vychlaďte a přidejte ke kolenu.
  • Do sáčků přidejte také nové koření, bobkový list a směs na šťávu k masu. Zalijte pivem.
  • Vařte v páře v konvektomatu na teplotu 78 °C po dobu 15 hodin.

Bramborovo-křenová kaše

  • Na másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte křen a podlijte rostlinným krémem, vařte na mírném ohni cca 2 minuty.
  • Přilijte vodu, ohřejte na teplotu 85 °C a stáhněte z tepla.
  • Vsypte směs na bramborovou kaši, promíchejte a nechte minutu odstát. Poté krátce promíchejte v kaši.

Podávání

  • Koleno zavřené v sáčku ohřejte v horké vodě. Maso odceďte ze vzniklé šťávy a vložte do konvektomatu nebo grilu ohřáté minimálně na 180 °C.
  • Omáčku přeceďte, povařte na požadovanou konzistenci, ke konci přidejte máslo.
  • Podávejte s oblíbenou zeleninou.