Nakrájíme zelí na 5 cm velké kousky a vložíme do mísy. Posypeme solí, pomačkáme tak, až začně pouštět šťávu, pokryjeme případně vodou a necháme zatížené 24 hodin při pokojové teplotě.
Poté zelí důkladně propláchneme studenou vodou, necháme řádně okapat na sítě (vymačkáme co nejvíce zbylé tekutiny) a vložíme do suché nádoby.
Zbylé ingredience promícháme a smícháme se zelím – zelí musí být pokryté směsí.
Vložíme do jednotlivých skleniček, stlačíme, uzavřeme a dáme do tmavého prostoru na nejméně 24 hodin.
Směs musí být vždy pod tekutinou. Po zfermentování sklenici otevřeme, aby mohl odejít vzniklý plyn a v chladu uchováme až 1 týden.
Soubory cookies (a podobné metody) používáme ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku na našem webu. Soubory cookies vám umožňují využívat určité funkce, sdílení na sociálních sítích (pro Facebook, Instagram atd.) a přizpůsobovat zprávy a zobrazovat reklamy blízké vašim zájmům (na našich, ale i dalších stránkách). Pomáhají nám také pochopit, jak se náš web používá. Přečtěte si naše
upozornění na soubory cookies.
Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookies.