Kachny očistěte, odřízněte krk, potřete uvnitř mletým anýzem, hřebíčkem a skořicí.
Solný nálev
Ve studené vodě rozpusťte kuřecí essenci. Pomocí marinovací jehly stříknete pod kůži nálev. Snažte se, aby se nálev octl v celé ploše kachny. Svažte nohy kachen a pověste je na hák nohami nahoru. Nechte viset v lednici 3 dny. Po této době zahajte pečení kachny. Nastavte konvektomat na funkci pečení při teplotě 85 ⁰C na 3 hodiny. Takto připravenou kachnu vložte na 7 minut do konvektomatu vyhřátého na 290 ⁰C – aby získala zlatou barvu a dosáhla křupavosti.
Omáčka na pokapání zeleniny a kachny
V hrnci rozmíchejte všechny složky a redukujte do konzistence omáčky. Po ochlazení by měla připomínat hustou krémovou omáčku.
Studenou omáčku přelijte do plastové lahve s malým otvorem na polévání.
Podávání
Zeleninu opečte na pánvi, aby byla křupavá, kachnu naporcujte.
Na talíři rozložte zeleninu a kachnu. Polijte připravenou omáčkou a posypte praženým sezamem.
Soubory cookies (a podobné metody) používáme ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku na našem webu. Soubory cookies vám umožňují využívat určité funkce, sdílení na sociálních sítích (pro Facebook, Instagram atd.) a přizpůsobovat zprávy a zobrazovat reklamy blízké vašim zájmům (na našich, ale i dalších stránkách). Pomáhají nám také pochopit, jak se náš web používá. Přečtěte si naše
upozornění na soubory cookies.
Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookies.