Recipe image

Asijská kachna s křupavou kůží

Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)

Náklady na ingredience* : 0,00
Náklady na 1 porci* : 0,00
Uvedené ceny jsou bez DPH.

Spočítat prodejní náklady na jídlo

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Ingredience

Celkové náklady na ingredience:
Náklady na 1 porci*:
Součet složek jedné porce:

Příprava

Kachna

  • Kachny očistěte, odřízněte krk, potřete uvnitř mletým anýzem, hřebíčkem a skořicí.

Solný nálev

  • Ve studené vodě rozpusťte kuřecí essenci. Pomocí marinovací jehly stříknete pod kůži nálev. Snažte se, aby se nálev octl v celé ploše kachny. Svažte nohy kachen a pověste je na hák nohami nahoru. Nechte viset v lednici 3 dny. Po této době zahajte pečení kachny. Nastavte konvektomat na funkci pečení při teplotě 85 ⁰C na 3 hodiny. Takto připravenou kachnu vložte na 7 minut do konvektomatu vyhřátého na 290 ⁰C – aby získala zlatou barvu a dosáhla křupavosti.

Omáčka na pokapání zeleniny a kachny

  • V hrnci rozmíchejte všechny složky a redukujte do konzistence omáčky. Po ochlazení by měla připomínat hustou krémovou omáčku.
  • Studenou omáčku přelijte do plastové lahve s malým otvorem na polévání.

Podávání

  • Zeleninu opečte na pánvi, aby byla křupavá, kachnu naporcujte.
  • Na talíři rozložte zeleninu a kachnu. Polijte připravenou omáčkou a posypte praženým sezamem.