Recipe image

Vepřová roláda pečená s hořčicí, tymiánoovu rýží a konfitovaným pastyňákem

Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)

Náklady na ingredience* : 0,00
Náklady na 1 porci* : 0,00
Uvedené ceny jsou bez DPH.

Spočítat prodejní náklady na jídlo

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Ingredience

Celkové náklady na ingredience:
Náklady na 1 porci*:
Součet složek jedné porce:

Příprava

Roláda

  • Vepřové maso seřízneme na plát, který pod folií ještě rozklepeme. Okořeníme a potřeme plnotučnou hořčicí.
  • Na plochu masa rozložíme tence na kolečka nakrájený chorizo salám, další vrstvu utvoříme ze spařených kapustových listů a ke kraji položíme řadu vařených vajec kladených vedle sebe. Naplněný plát zavineme do rolády a zpevníme motouzem.
  • Připravenou roládu potřeme celozrnnou hořčicí s míchanou s medem, vložíme do nízkoteplotní trouby na rošt podložený GN nádobou, přikryjeme alobalem a pečeme při 75 °C 12 hodin.

Šťáva

  • Zachycený výpek z rolády doplníme vodou na požadované množství, přidáme směs na vepřovou šťávu a za promíchání přivedeme k varu.
  • Podle libosti můžeme ochutit hořčicí a medem.

Rýže

  • Propláchnutou rýži zesklovatíme na tuku, zalijeme vodou v poměru (1:1,5), přidáme sůl a bylinky, za míchání přivedeme k varu, poté přiklopíme poklicí a necháme za mírného tepla rýži dodusit do měkka.

Pastyňák

  • Neoloupaný, ale dobře odrhnutý pastyňák opečeme na tuku do barvy, přidáme další tuk tak, aby byl zcela zakrytý a pod pokličkou z pečícího papíru necháme zeleninu konfitovat (na pánvi za mírného probublávání nebo v konvektomatu při 98 °C) doměkka.
  • Poté zeleninu vyndáme a je připravena k servírování.

Podávání

  • Roládu zbavíme motouzu a nakrájíme na porce, které klademe na talíře, kde máme položenou rýži a napůlený pastyňák.
  • Maso podléváme šťávou, případně jídlo doplníme bylinkou.

Soubory cookies (a podobné metody) používáme ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku na našem webu. Soubory cookies vám umožňují využívat určité funkce, sdílení na sociálních sítích (pro Facebook, Instagram atd.) a přizpůsobovat zprávy a zobrazovat reklamy blízké vašim zájmům (na našich, ale i dalších stránkách). Pomáhají nám také pochopit, jak se náš web používá. Přečtěte si naše upozornění na soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookies.