Recipe image

Vepřová roláda pečená s hořčicí, tymiánoovu rýží a konfitovaným pastyňákem

Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)

Náklady na ingredience* : 0,00
Náklady na 1 porci* : 0,00
Uvedené ceny jsou bez DPH.

Spočítat prodejní náklady na jídlo

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Ingredience

Celkové náklady na ingredience:
Náklady na 1 porci*:
Součet složek jedné porce:

Příprava

Roláda

  • Vepřové maso seřízneme na plát, který pod folií ještě rozklepeme. Okořeníme a potřeme plnotučnou hořčicí.
  • Na plochu masa rozložíme tence na kolečka nakrájený chorizo salám, další vrstvu utvoříme ze spařených kapustových listů a ke kraji položíme řadu vařených vajec kladených vedle sebe. Naplněný plát zavineme do rolády a zpevníme motouzem.
  • Připravenou roládu potřeme celozrnnou hořčicí s míchanou s medem, vložíme do nízkoteplotní trouby na rošt podložený GN nádobou, přikryjeme alobalem a pečeme při 75 °C 12 hodin.

Šťáva

  • Zachycený výpek z rolády doplníme vodou na požadované množství, přidáme směs na vepřovou šťávu a za promíchání přivedeme k varu.
  • Podle libosti můžeme ochutit hořčicí a medem.

Rýže

  • Propláchnutou rýži zesklovatíme na tuku, zalijeme vodou v poměru (1:1,5), přidáme sůl a bylinky, za míchání přivedeme k varu, poté přiklopíme poklicí a necháme za mírného tepla rýži dodusit do měkka.

Pastyňák

  • Neoloupaný, ale dobře odrhnutý pastyňák opečeme na tuku do barvy, přidáme další tuk tak, aby byl zcela zakrytý a pod pokličkou z pečícího papíru necháme zeleninu konfitovat (na pánvi za mírného probublávání nebo v konvektomatu při 98 °C) doměkka.
  • Poté zeleninu vyndáme a je připravena k servírování.

Podávání

  • Roládu zbavíme motouzu a nakrájíme na porce, které klademe na talíře, kde máme položenou rýži a napůlený pastyňák.
  • Maso podléváme šťávou, případně jídlo doplníme bylinkou.