Uzené kachní prso s křenovou omáčkou a opečeným květákem
Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)
Náklady na ingredience*
:
0,00 Kč
Náklady na 1 porci*
:
0,00 Kč
Uvedené ceny jsou bez DPH.
Spočítat prodejní náklady na jídlo
Food Cost:
0%
Ingredience
Příprava
Maso
Med, koriandrová semena a badyán svařte na mírném ohni na polovinu. Kachní prsa potřete po obou stranách kuřecí esencí. Pokapejte olivovým olejem a maso důkladně promněte.
Přidejte snítky tymiánu a nechte v chladu asi 10 minut marinovat.
Prsa pečte na grilovací pánvi nebo GN grilovací desce stranou kůže dolů při středním teple, průběžně otáčejte, případně odlévejte tuk.
Prsa naglazujte poslední minuty ochuceným redukovaným medem, aby se vám medová glazura nespálila.
Omáčka
Na polovině másla zesklovatíme pokrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme směs pro bílou omáčku a připravíme si tak podle návodu základní bešamelovou omáčku, kterou zjemníme rostlinným krémem, zbylým máslem a ochutíme nastrouhaným křenem a jemně cukrem.
Nakonec rozmixujeme do hladka a přecedíme.
Příloha
Květákové růžičky krátce povaříme ve vodě, zchladíme a překrojíme na půlky. Ochutíme směsí Aroma mix a opečeme na tuku.
Oloupané brambory nakrájíme na větší pravidelné kostky a uvaříme doměkka. Zchladíme, ochutíme směsí Aroma mix a opečeme na tuku do zlatova.
Podávání
Na talíř nalijeme křenovou omáčku, položíme opečené kousky květáku a brambor, přiložíme za sebou poskládané plátky nafilírovaných kachních prsou a posypeme nasekanou pažitkou.
Tip
Prsa si můžeme sami vyudit tak, že maso naložíme do směsi soli, cukru a bylinek na 24 hodin, poté osušíme a udíme při 90 °C asi 25 minut.
Soubory cookies (a podobné metody) používáme ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku na našem webu. Soubory cookies vám umožňují využívat určité funkce, sdílení na sociálních sítích (pro Facebook, Instagram atd.) a přizpůsobovat zprávy a zobrazovat reklamy blízké vašim zájmům (na našich, ale i dalších stránkách). Pomáhají nám také pochopit, jak se náš web používá. Přečtěte si naše
upozornění na soubory cookies.
Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookies.