Recipe image

Uzené kachní prso s křenovou omáčkou a opečeným květákem

Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)

Náklady na ingredience* : 0,00
Náklady na 1 porci* : 0,00
Uvedené ceny jsou bez DPH.

Spočítat prodejní náklady na jídlo

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Ingredience

Celkové náklady na ingredience:
Náklady na 1 porci*:
Součet složek jedné porce:

Příprava

Maso

  • Med, koriandrová semena a badyán svařte na mírném ohni na polovinu. Kachní prsa potřete po obou stranách kuřecí esencí. Pokapejte olivovým olejem a maso důkladně promněte.
  • Přidejte snítky tymiánu a nechte v chladu asi 10 minut marinovat.
  • Prsa pečte na grilovací pánvi nebo GN grilovací desce stranou kůže dolů při středním teple, průběžně otáčejte, případně odlévejte tuk.
  • Prsa naglazujte poslední minuty ochuceným redukovaným medem, aby se vám medová glazura nespálila.

Omáčka

  • Na polovině másla zesklovatíme pokrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme směs pro bílou omáčku a připravíme si tak podle návodu základní bešamelovou omáčku, kterou zjemníme rostlinným krémem, zbylým máslem a ochutíme nastrouhaným křenem a jemně cukrem.
  • Nakonec rozmixujeme do hladka a přecedíme.

Příloha

  • Květákové růžičky krátce povaříme ve vodě, zchladíme a překrojíme na půlky. Ochutíme směsí Aroma mix a opečeme na tuku.
  • Oloupané brambory nakrájíme na větší pravidelné kostky a uvaříme doměkka. Zchladíme, ochutíme směsí Aroma mix a opečeme na tuku do zlatova.

Podávání

  • Na talíř nalijeme křenovou omáčku, položíme opečené kousky květáku a brambor, přiložíme za sebou poskládané plátky nafilírovaných kachních prsou a posypeme nasekanou pažitkou.

Tip

  • Prsa si můžeme sami vyudit tak, že maso naložíme do směsi soli, cukru a bylinek na 24 hodin, poté osušíme a udíme při 90 °C asi 25 minut.