Recipe image

Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky

Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)

Náklady na ingredience* : 0,00
Náklady na 1 porci* : 0,00
Uvedené ceny jsou bez DPH.

Spočítat prodejní náklady na jídlo

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Ingredience

Celkové náklady na ingredience:
Náklady na 1 porci*:
Součet složek jedné porce:

Příprava

Polévka

  • V hrnci rozehřejeme polovinu tuku a osmahneme na něm zeleninu (kromě hrášku) a cibuli.
  • Zalijeme vlažnou vodou se zeleninovým fondem, přidáme snítku libečku a přivedeme k varu.
  • Povaříme 10 minut, přidáme hrášek, a jakmile se začne polévka vařit, je připravená k podávání

Knedlíčky

  • Na zbylém tuku osmahneme na zbylém tuku cibuli a opékáme ji na mírném ohni dosklovita.
  • Přidáme rozdrobené droždí a necháme ho na mírném ohni rozpustit. Dále opékáme, dokud se droždí opět nespojí a tuk se neoddělí. Vsypeme mouku, krátce osmahneme a stáhneme z ohně, směs dáme do mísy a necháme zchladnout.
  • Vmícháme vejce, sůl, majoránku a tolik strouhanky, aby hmota byla vláčná, ale ne tuhá.
  • Vytvarujeme malé knedlíčky, které vaříme asi 3 minuty, dokud knedlíčky nevyplavou.

Podávání

  • Podle potřeby polévku ještě dochutíme fondem a podáváme posypané bylinkami.