Recipe image

Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky

Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)

Náklady na ingredience* : 0,00
Náklady na 1 porci* : 0,00
Uvedené ceny jsou bez DPH.

Spočítat prodejní náklady na jídlo

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Ingredience

Celkové náklady na ingredience:
Náklady na 1 porci*:
Součet složek jedné porce:

Příprava

Polévka

  • V hrnci rozehřejeme polovinu tuku a osmahneme na něm zeleninu (kromě hrášku) a cibuli.
  • Zalijeme vlažnou vodou se zeleninovým fondem, přidáme snítku libečku a přivedeme k varu.
  • Povaříme 10 minut, přidáme hrášek, a jakmile se začne polévka vařit, je připravená k podávání

Knedlíčky

  • Na zbylém tuku osmahneme na zbylém tuku cibuli a opékáme ji na mírném ohni dosklovita.
  • Přidáme rozdrobené droždí a necháme ho na mírném ohni rozpustit. Dále opékáme, dokud se droždí opět nespojí a tuk se neoddělí. Vsypeme mouku, krátce osmahneme a stáhneme z ohně, směs dáme do mísy a necháme zchladnout.
  • Vmícháme vejce, sůl, majoránku a tolik strouhanky, aby hmota byla vláčná, ale ne tuhá.
  • Vytvarujeme malé knedlíčky, které vaříme asi 3 minuty, dokud knedlíčky nevyplavou.

Podávání

  • Podle potřeby polévku ještě dochutíme fondem a podáváme posypané bylinkami.

Soubory cookies (a podobné metody) používáme ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku na našem webu. Soubory cookies vám umožňují využívat určité funkce, sdílení na sociálních sítích (pro Facebook, Instagram atd.) a přizpůsobovat zprávy a zobrazovat reklamy blízké vašim zájmům (na našich, ale i dalších stránkách). Pomáhají nám také pochopit, jak se náš web používá. Přečtěte si naše upozornění na soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookies.