Recipe image

Gua bao – Bochánky vařené v páře plněné trhaným masem

Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)

Náklady na ingredience* : 0,00
Náklady na 1 porci* : 0,00
Uvedené ceny jsou bez DPH.

Spočítat prodejní náklady na jídlo

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Ingredience

Celkové náklady na ingredience:
Náklady na 1 porci*:
Součet složek jedné porce:

Příprava

Marinování

  • Složky marinády promíchejte, přidejte líčka a odložte do lednice na 12 hodin nebo zavakuujte do sáčku smarinádou.

Vaření

  • Líčka vyjměte z marinády a orestujte, přeložte do tlakového hrnce (marinádu také přelijte do tlakového hrnce,) vlijte horkou vodu azavřete tlakový hrnec.
  • Když se objeví pára, zmírněte oheň, vařte 30 minut, sundejte z tepla a po deseti minutách vypusťte páru a pomalu tlakový hrnec otevřete.
  • Vyjměte líčka a po částečném vychlazení potrhejte maso vidličkou nebo prsty.

Ochucení trhaného masa

  • Na pánev wok vlijte omáčky, přidejte zázvor a trhané maso a při ohřívání míchejte.

Těsto

  • Mouku promíchejte s cukrem a solí, droždí rozmíchejte v teplé vodě. Do mouky přidejte rozmíchané droždí a vše hněťte několik minut. Těsto přendejte do misky a odstavte na teplé místo, aby nakynulo.
  • Potom těsto přendejte na vál, vytvořte váleček, rozdělte těsto na 20 částí a utvořte bochánky. Rozválejte bochánky podélně na oválný tvar o tloušťce 0,5 - 1 cm.
  • Vytvarované bochánky potřete olejem a položte na pečící papír a uvařte vpáře. Po uvaření odstraňte pečící papír

Podávání

  • Bochánky rozkrojte a naplňte masem a zeleninou – papriku, celer, okurky, fazolové klíčky, koriandr a arašídy.