Recipe image

Japonská polévka Ramen s dvojím masem a tekutým vejcem

Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)

Náklady na ingredience* : 0,00
Náklady na 1 porci* : 0,00
Uvedené ceny jsou bez DPH.

Spočítat prodejní náklady na jídlo

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Ingredience

Celkové náklady na ingredience:
Náklady na 1 porci*:
Součet složek jedné porce:

Příprava

Maso

  • Kuřecí maso dáme marinovat do česneku a sójové omáčky. Bambusové plátky můžeme namarinovat v troše rýžového octa. Kuřecí maso spolu se zeleninou krátce opečeme v konvektomatu při 200 °C.

Polévka

  • Přendáme do hrnce, přidáme vepřové maso (nebo uvaříme zvlášť v sous vide sáčku při teplotě 62,5 °C), koření, houby, zalijeme vodou a doplníme o Knorr drůbeží fond. Přivedeme k varu a poté „táhneme“, aby se vývar nezakalil.
  • Průběžně sbíráme pěnu a jakmile je maso měkké, tak postupně jej vyndaváme.
  • Nudle povaříme cca 3 minuty a ke konci přidáme špenát a kukuřičky.

Podávání

  • Nudle se spařenou zeleninou rozdělíme do polévkových misek, přidáme překrojené houby, bambus, pokrájenou mrkev, na polovinu překrojené vejce vařené naměkko nebo opět připravené sous vide způsobem ve vodě 62,5 °C po 1 hodinu a poté vyklepnuté ze skořápky, a zalijeme scezeným a vínem ochuceným vývarem.
  • Doplníme o horké maso nakrájené na plátky a nakrájenou jarní cibulkou spolu s nudličkami řasy nori.