Japonská polévka Ramen s dvojím masem a tekutým vejcem
Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)
Náklady na ingredience*
:
0,00 Kč
Náklady na 1 porci*
:
0,00 Kč
Uvedené ceny jsou bez DPH.
Spočítat prodejní náklady na jídlo
Food Cost:
0%
Ingredience
Příprava
Maso
Kuřecí maso dáme marinovat do česneku a sójové omáčky. Bambusové plátky můžeme namarinovat v troše rýžového octa. Kuřecí maso spolu se zeleninou krátce opečeme v konvektomatu při 200 °C.
Polévka
Přendáme do hrnce, přidáme vepřové maso (nebo uvaříme zvlášť v sous vide sáčku při teplotě 62,5 °C), koření, houby, zalijeme vodou a doplníme o Knorr drůbeží fond. Přivedeme k varu a poté „táhneme“, aby se vývar nezakalil.
Průběžně sbíráme pěnu a jakmile je maso měkké, tak postupně jej vyndaváme.
Nudle povaříme cca 3 minuty a ke konci přidáme špenát a kukuřičky.
Podávání
Nudle se spařenou zeleninou rozdělíme do polévkových misek, přidáme překrojené houby, bambus, pokrájenou mrkev, na polovinu překrojené vejce vařené naměkko nebo opět připravené sous vide způsobem ve vodě 62,5 °C po 1 hodinu a poté vyklepnuté ze skořápky, a zalijeme scezeným a vínem ochuceným vývarem.
Doplníme o horké maso nakrájené na plátky a nakrájenou jarní cibulkou spolu s nudličkami řasy nori.
Soubory cookies (a podobné metody) používáme ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku na našem webu. Soubory cookies vám umožňují využívat určité funkce, sdílení na sociálních sítích (pro Facebook, Instagram atd.) a přizpůsobovat zprávy a zobrazovat reklamy blízké vašim zájmům (na našich, ale i dalších stránkách). Pomáhají nám také pochopit, jak se náš web používá. Přečtěte si naše
upozornění na soubory cookies.
Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookies.