Recipe image

Pyré z pečeného celeru v soli s nakládanou kedlubnou

Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)

Náklady na ingredience* : 0,00
Náklady na 1 porci* : 0,00
Uvedené ceny jsou bez DPH.

Spočítat prodejní náklady na jídlo

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Ingredience

Celkové náklady na ingredience:
Náklady na 1 porci*:
Součet složek jedné porce:

Příprava

Pečený celer v solné krustě

  • Bílky vyšlehejte do tuha. Ke konci přimíchejte sůl.
  • Na pečícím plechu hmotou obalte očištěný celý celer a pečte na 180°C přibližně 1 hodinu.
  • Nechte zchladnout, celer vyjměte a nakrájejte na hrubé plátky, z kterých můžete vykrojit pravidelná kolečka.
  • Před servírováním je prohřejte v tuku.

Celerové pyré

  • Očištěný celer nakrájejte na vetší kostky, zalijte rostlinným krémem a pomalu vaříte a redukujte tekutinu min. na 1/3.
  • Poté přendejte do mixéru, rozmixujte do hladka, zahustěte přidáním vloček bramborové kaše, jemně osolte a dochuťte rozpuštěnou (případně lehce zkaramelizovanou) bílou čokoládou.

Nakládaná kedlubna

  • Očištěné kedlubny nakrájejte na nářezovém stroji na tenké plátky.
  • Zbylé suroviny svařte na horký nálev, kterým plátky kedlubny zalijte a nechte zchladnout.
  • Kedlubny můžete takto skladovat delší dobu.

Servírování

  • Do prostřed talíře roztáhněte porci celerového pyré, položte pár hoblin z řapíkatého celeru, které jste udělali pomocí škrabky, přidejte prohřáté kolečko z pečeného celeru, doplňte o 3 – 4 plátky kedlubny a ozdobte trochou červeného kaviáru.
  • Posypte pár lístky z celeru.

Soubory cookies (a podobné metody) používáme ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku na našem webu. Soubory cookies vám umožňují využívat určité funkce, sdílení na sociálních sítích (pro Facebook, Instagram atd.) a přizpůsobovat zprávy a zobrazovat reklamy blízké vašim zájmům (na našich, ale i dalších stránkách). Pomáhají nám také pochopit, jak se náš web používá. Přečtěte si naše upozornění na soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookies.