Recipe image

Pyré z pečeného celeru v soli s nakládanou kedlubnou

Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)

Náklady na ingredience* : 314,94
Náklady na 1 porci* : 31.49
Uvedené ceny jsou bez DPH.

Spočítat prodejní náklady na jídlo

0.00 Kč
Food Cost: ...
Recipe image

Ingredience

Název Cena Množství %FC ingredience Hodnota
Bílý pepř, mletý

Cena

921.50 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

0.00%

Hodnota

0,00 Kč
Celer

Cena

21.90 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

13.21%

Hodnota

41,61 Kč
Rama Combi Profi

Cena

148.38 Kč

Množství

l

%FC ingredience

3.77%

Hodnota

11,87 Kč
Sůl

Cena

6.90 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

0.56%

Hodnota

1,76 Kč
Cukr

Cena

21.90 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

1.11%

Hodnota

3,50 Kč
Voda

Cena

0.00 Kč

Množství

l

%FC ingredience

0.00%

Hodnota

0,00 Kč
Rama Cremefine Profi Na vaření 15 %

Cena

72.00 Kč

Množství

l

%FC ingredience

22.86%

Hodnota

72,00 Kč
Knorr Bramborová kaše s mlékem 2 kg

Cena

159.00 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

6.06%

Hodnota

19,08 Kč
Vaječné bílky

Cena

66.50 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

2.11%

Hodnota

6,65 Kč
Kedlubna

Cena

49.50 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

4.72%

Hodnota

14,85 Kč
Bílá čokoláda

Cena

205.00 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

6.51%

Hodnota

20,50 Kč
Česnek, utřený

Cena

139.90 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

0.36%

Hodnota

1,12 Kč
Celerové lístky (na dozdobení)

Cena

0.00 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

0.00%

Hodnota

0,00 Kč
Kaviár z lososa

Cena

1400.00 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

35.56%

Hodnota

112,00 Kč
Řapíkatý celer, hobliny

Cena

100.00 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

3.18%

Hodnota

10,00 Kč
/
kg*
* Množství je uvedeno pro 10 porcí
Celkové náklady na ingredience: 314,94
Náklady na 1 porci*: 31.49
Součet složek jedné porce: 436,30 g

Příprava

1Pečený celer v solné krustě

  • Bílky vyšlehejte do tuha. Ke konci přimíchejte sůl.
  • Na pečícím plechu hmotou obalte očištěný celý celer a pečte na 180°C přibližně 1 hodinu.
  • Nechte zchladnout, celer vyjměte a nakrájejte na hrubé plátky, z kterých můžete vykrojit pravidelná kolečka.
  • Před servírováním je prohřejte v tuku.

2Celerové pyré

  • Očištěný celer nakrájejte na vetší kostky, zalijte rostlinným krémem a pomalu vaříte a redukujte tekutinu min. na 1/3.
  • Poté přendejte do mixéru, rozmixujte do hladka, zahustěte přidáním vloček bramborové kaše, jemně osolte a dochuťte rozpuštěnou (případně lehce zkaramelizovanou) bílou čokoládou.

3Nakládaná kedlubna

  • Očištěné kedlubny nakrájejte na nářezovém stroji na tenké plátky.
  • Zbylé suroviny svařte na horký nálev, kterým plátky kedlubny zalijte a nechte zchladnout.
  • Kedlubny můžete takto skladovat delší dobu.

4Servírování

  • Do prostřed talíře roztáhněte porci celerového pyré, položte pár hoblin z řapíkatého celeru, které jste udělali pomocí škrabky, přidejte prohřáté kolečko z pečeného celeru, doplňte o 3 – 4 plátky kedlubny a ozdobte trochou červeného kaviáru.
  • Posypte pár lístky z celeru.

Soubory cookies (a podobné metody) používáme ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku na našem webu. Soubory cookies vám umožňují využívat určité funkce, sdílení na sociálních sítích (pro Facebook, Instagram atd.) a přizpůsobovat zprávy a zobrazovat reklamy blízké vašim zájmům (na našich, ale i dalších stránkách). Pomáhají nám také pochopit, jak se náš web používá. Přečtěte si naše upozornění na soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookies.