Pyré z pečeného celeru v soli s nakládanou kedlubnou
Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)
Náklady na ingredience*
:
0,00 Kč
Náklady na 1 porci*
:
0,00 Kč
Uvedené ceny jsou bez DPH.
Spočítat prodejní náklady na jídlo
Food Cost:
0%
Ingredience
Příprava
Pečený celer v solné krustě
Bílky vyšlehejte do tuha. Ke konci přimíchejte sůl.
Na pečícím plechu hmotou obalte očištěný celý celer a pečte na 180°C přibližně 1 hodinu.
Nechte zchladnout, celer vyjměte a nakrájejte na hrubé plátky, z kterých můžete vykrojit pravidelná kolečka.
Před servírováním je prohřejte v tuku.
Celerové pyré
Očištěný celer nakrájejte na vetší kostky, zalijte rostlinným krémem a pomalu vaříte a redukujte tekutinu min. na 1/3.
Poté přendejte do mixéru, rozmixujte do hladka, zahustěte přidáním vloček bramborové kaše, jemně osolte a dochuťte rozpuštěnou (případně lehce zkaramelizovanou) bílou čokoládou.
Nakládaná kedlubna
Očištěné kedlubny nakrájejte na nářezovém stroji na tenké plátky.
Zbylé suroviny svařte na horký nálev, kterým plátky kedlubny zalijte a nechte zchladnout.
Kedlubny můžete takto skladovat delší dobu.
Servírování
Do prostřed talíře roztáhněte porci celerového pyré, položte pár hoblin z řapíkatého celeru, které jste udělali pomocí škrabky, přidejte prohřáté kolečko z pečeného celeru, doplňte o 3 – 4 plátky kedlubny a ozdobte trochou červeného kaviáru.
Posypte pár lístky z celeru.
Soubory cookies (a podobné metody) používáme ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku na našem webu. Soubory cookies vám umožňují využívat určité funkce, sdílení na sociálních sítích (pro Facebook, Instagram atd.) a přizpůsobovat zprávy a zobrazovat reklamy blízké vašim zájmům (na našich, ale i dalších stránkách). Pomáhají nám také pochopit, jak se náš web používá. Přečtěte si naše
upozornění na soubory cookies.
Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookies.