Chobotnice očistěte, odstraňte oči a důkladně vyřízněte ústní otvor.
Cibuli a řapíkatý celer nakrájejte na větší kostičky, přidejte z Essence a vody připravený zeleninový fond, sůl dle chuti, bouquet garni a víno.
Do vařícího se fondu vložte očištěnou chobotnici a vařte na pomalém ohni do měkka (cca 1 hodinu). Uvařenou chobotnici ponechte ještě ve vývaru několik minut (10–20 ).
Ještě teplou chobotnici zaviňte těsně do rolády pomocí potravinové fólie, propíchejte fólii, aby vyšel všechen vzduch, a znovu zaviňte do fólie, vložte do ledničky na 24 hodin.
Chobotnici nakrájejte na tenké plátky na nářezovém stroji a hned pokládejte na talíř.
Olivy vysušte v mikrovlnné troubě a rozmixujte na drobné kousky.
Zálivka
Řeckou zálivku smíchejte se šťávou z limetek, přidejte olej a důkladně rozmíchejte metličkou, dále odstavte na 10 minut a znovu promíchejte.
Podávání
Plátky chobotnice podávejte s klíčky ze sladkého hrášku, rukolou posypané drobnými kousky oliv a pokropené zálivkou.
Soubory cookies (a podobné metody) používáme ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku na našem webu. Soubory cookies vám umožňují využívat určité funkce, sdílení na sociálních sítích (pro Facebook, Instagram atd.) a přizpůsobovat zprávy a zobrazovat reklamy blízké vašim zájmům (na našich, ale i dalších stránkách). Pomáhají nám také pochopit, jak se náš web používá. Přečtěte si naše
upozornění na soubory cookies.
Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookies.