Recipe image

Carpaccio z chobotnice

Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)

Náklady na ingredience* : 445,33
Náklady na 1 porci* : 44.53
Uvedené ceny jsou bez DPH.

Spočítat prodejní náklady na jídlo

0.00 Kč
Food Cost: ...
Recipe image

Ingredience

Název Cena Množství %FC ingredience Hodnota
Knorr Professional Essence zeleninový bujón 1 l

Cena

359.00 Kč

Množství

l

%FC ingredience

3.22%

Hodnota

14,36 Kč
Olej

Cena

29.00 Kč

Množství

l

%FC ingredience

0.33%

Hodnota

1,45 Kč
Suché červené víno

Cena

70.00 Kč

Množství

l

%FC ingredience

1.57%

Hodnota

7,00 Kč
Sůl

Cena

6.90 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

0.00%

Hodnota

0,00 Kč
Voda

Cena

0.00 Kč

Množství

l

%FC ingredience

0.00%

Hodnota

0,00 Kč
Cibule

Cena

24.90 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

1.12%

Hodnota

4,98 Kč
Knorr Řecká zálivka 700 g

Cena

427.14 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

0.96%

Hodnota

4,27 Kč
Šťáva z limetky

Cena

109.80 Kč

Množství

l

%FC ingredience

1.73%

Hodnota

7,69 Kč
Celer

Cena

21.90 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

0.98%

Hodnota

4,38 Kč
Celer řapíkatý

Cena

133.00 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

5.97%

Hodnota

26,60 Kč
Chobotnice

Cena

369.00 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

82.86%

Hodnota

369,00 Kč
Svazeček bouquet garni

Cena

280.00 Kč

Množství

kg

%FC ingredience

1.26%

Hodnota

5,60 Kč
/
kg*
* Množství je uvedeno pro 10 porcí
Celkové náklady na ingredience: 445,33
Náklady na 1 porci*: 44.53
Součet složek jedné porce: 339,00 g

Příprava

1Chobotnice

  • Chobotnice očistěte, odstraňte oči a důkladně vyřízněte ústní otvor.
  • Cibuli a řapíkatý celer nakrájejte na větší kostičky, přidejte z Essence a vody připravený zeleninový fond, sůl dle chuti, bouquet garni a víno.
  • Do vařícího se fondu vložte očištěnou chobotnici a vařte na pomalém ohni do měkka (cca 1 hodinu). Uvařenou chobotnici ponechte ještě ve vývaru několik minut (10–20 ).
  • Ještě teplou chobotnici zaviňte těsně do rolády pomocí potravinové fólie, propíchejte fólii, aby vyšel všechen vzduch, a znovu zaviňte do fólie, vložte do ledničky na 24 hodin.
  • Chobotnici nakrájejte na tenké plátky na nářezovém stroji a hned pokládejte na talíř.
  • Olivy vysušte v mikrovlnné troubě a rozmixujte na drobné kousky.

2Zálivka

  • Řeckou zálivku smíchejte se šťávou z limetek, přidejte olej a důkladně rozmíchejte metličkou, dále odstavte na 10 minut a znovu promíchejte.

3Podávání

  • Plátky chobotnice podávejte s klíčky ze sladkého hrášku, rukolou posypané drobnými kousky oliv a pokropené zálivkou.

Soubory cookies (a podobné metody) používáme ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku na našem webu. Soubory cookies vám umožňují využívat určité funkce, sdílení na sociálních sítích (pro Facebook, Instagram atd.) a přizpůsobovat zprávy a zobrazovat reklamy blízké vašim zájmům (na našich, ale i dalších stránkách). Pomáhají nám také pochopit, jak se náš web používá. Přečtěte si naše upozornění na soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookies.