Ve vroucí vodě uvaříme loupanou pohanku doměkka, asi 10–12 minut. Mezitím na oleji orestujeme (ne do barvy) nakrájenou cibuli, celer a česnek, přidáme na plátky nakrájené žampiony a drobně pokrájenou mrkev. Ochutíme kmínem a dusíme asi 10 minut.
Nakonec smícháme s uvařenou pohankou, dochutíme houbovým bujónem a podrcenou majoránkou, na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
Salát
Čerstvé bílé kyselé zelí několikrát překrojíme a promícháme s nudličkami vařené červené řepy, nakrájenou cibulí, olejem a cukrem.
Podáváme vychlezený a proležený.
Soubory cookies (a podobné metody) používáme ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku na našem webu. Soubory cookies vám umožňují využívat určité funkce, sdílení na sociálních sítích (pro Facebook, Instagram atd.) a přizpůsobovat zprávy a zobrazovat reklamy blízké vašim zájmům (na našich, ale i dalších stránkách). Pomáhají nám také pochopit, jak se náš web používá. Přečtěte si naše
upozornění na soubory cookies.
Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookies.