Pošírovaná hruška v kořeněném víně podávaná se skořicovou pěnou a ořechovou zmrzlinou
Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)
Náklady na ingredience*
:
0,00 Kč
Náklady na 1 porci*
:
0,00 Kč
Uvedené ceny jsou bez DPH.
Spočítat prodejní náklady na jídlo
Food Cost:
0%
Ingredience
Příprava
Hruška
Hrušky oloupejte, ponechte pouze část slupky u stonku pro dekorativní efekt. Odspoda vyjměte opatrně jadřinec pomocí vykrajovátka.
Vložte hrušky do mísy, zalijte červeným vínem, přikryjte fólií a nechte v chladu jeden den macerovat pro rozvinutí plné barvy za občasného obracení.
Víno z hrušek slijte do hrnce, přidejte sirup a koření (skořice, kardamon, badyán), přiveďte k varu, vložte hrušky tak, aby byly zcela ponořené (případně lehce zatižte) a podle zralosti hrušek nechte pošírovat (lehce probublávat) po dobu několika minut.
Poté hrnec odstavte z tepla a nechte ponořené hrušky zcela zchladnout ve vinné várce (nejlépe opět jeden den).
Pěna
Rama Cremefine ke šlehání vyšleháme se skořicí a skořicovým sirupem dotuha.
Přendáme do cukrářského sáčku a ozdobně nastříkáme na talíř.
Podávání
Macerovanou hrušku vyndáme z tekutiny, podélně ozdobně nakrojíme ostrým nožem a položíme na připravenou oplatku.
Na skořicovou pěnu položíme tenký plátek hrušky připravenou na ozdobu (možno nechat vysušit jako chips) a navrch pak položíme porci ořechové zmrzliny.
Vinnou várku použijeme pro několikanásobné macerování dalších hrušek.
Soubory cookies (a podobné metody) používáme ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku na našem webu. Soubory cookies vám umožňují využívat určité funkce, sdílení na sociálních sítích (pro Facebook, Instagram atd.) a přizpůsobovat zprávy a zobrazovat reklamy blízké vašim zájmům (na našich, ale i dalších stránkách). Pomáhají nám také pochopit, jak se náš web používá. Přečtěte si naše
upozornění na soubory cookies.
Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookies.