Recipe image

Pošírovaná hruška v kořeněném víně podávaná se skořicovou pěnou a ořechovou zmrzlinou

Spočítat náklady na výrobu jídla (Food Cost)

Náklady na ingredience* : 0,00
Náklady na 1 porci* : 0,00
Uvedené ceny jsou bez DPH.

Spočítat prodejní náklady na jídlo

...
Food Cost: 0%
Recipe image

Ingredience

Celkové náklady na ingredience:
Náklady na 1 porci*:
Součet složek jedné porce:

Příprava

Hruška

  • Hrušky oloupejte, ponechte pouze část slupky u stonku pro dekorativní efekt. Odspoda vyjměte opatrně jadřinec pomocí vykrajovátka.
  • Vložte hrušky do mísy, zalijte červeným vínem, přikryjte fólií a nechte v chladu jeden den macerovat pro rozvinutí plné barvy za občasného obracení.
  • Víno z hrušek slijte do hrnce, přidejte sirup a koření (skořice, kardamon, badyán), přiveďte k varu, vložte hrušky tak, aby byly zcela ponořené (případně lehce zatižte) a podle zralosti hrušek nechte pošírovat (lehce probublávat) po dobu několika minut.
  • Poté hrnec odstavte z tepla a nechte ponořené hrušky zcela zchladnout ve vinné várce (nejlépe opět jeden den).

Pěna

  • Rama Cremefine ke šlehání vyšleháme se skořicí a skořicovým sirupem dotuha.
  • Přendáme do cukrářského sáčku a ozdobně nastříkáme na talíř.

Podávání

  • Macerovanou hrušku vyndáme z tekutiny, podélně ozdobně nakrojíme ostrým nožem a položíme na připravenou oplatku.
  • Na skořicovou pěnu položíme tenký plátek hrušky připravenou na ozdobu (možno nechat vysušit jako chips) a navrch pak položíme porci ořechové zmrzliny.
  • Vinnou várku použijeme pro několikanásobné macerování dalších hrušek.